Mám dost malou dílnu a tak se potýkám s tím, kam skladovat materiál. V garáži mám plno, protože tam stojí Škoda 120GLS a Java 250 panelka, a tak se tam moc materiálu už nevejde. Tak jsem se inspiroval v Emerice a vyrobil šikovný vozík na kratší dřevěný materiál.

 Vozík jsem vyrobil z materiálu, který jsem měl k dispozici. Jak říkáme my elektrotechnici – ze „šuplíkových zásob“…

Vzal jsem dřevěnou desku (spárovku) o šířce 30 cm a zařízl ji na délku 80 cm, která slouží jako základová deska vozíku. Dolů jsem přišrouboval otočná kolečka (jako jsou na kancelářských skříňkách). Kolečka jsem posunul co možná nejvíce do rohů desky, aby celá konstrukce měla co možná největší stabilitu, ale zároveň tak aby nevyčuhovala mimo okraj desky.

 

A bylo hotovo. Ani ne za 1 hodiny práce + 4 hodiny na zaschnutí lepidla, protože rámy jsou lepené k sobě, aby se zvýšila stabilita a konstrukce se nevyviklala.

Nakonec jsem už jen umístil dřevěný materiál a odřezky a vozík převezl na jeho místo. Jak sis mohl všimnout, kolečka jsou dost malá, takže se nehodí na nějaké závodní ježdění po dílně, ale pro moje účely to vůbec nevadí. Vozík totiž stojí na jednom místě a je-li potřeba, přejedu s ním jinam.

 

 kutil Michell